Business Type:Natural Stone, Stone Service

Established:Dec 31,2000

Total No.Employees:1 ~ 5 People

Main Products:Anadolu Limra Taşı, Ankara Andezit, Building Stone

Company Description
Anadolu Limra taşı Anadolu medeniyetleri içinde doğal malzeme olarak günümüze kadar gelmektedir. Anadolu Limra taşı; beyaz olup, dekoratifdir. Don ve ısı farklılıklarından etkilenmez , bakım gerektirmez ve renk özelliğini kaybetmez. Harcı iyi tutabilmesi, kahve,çay v.b gibi şeylerin dökülmesi halinde içine çekmeyip bırakması gibi özelliklere sahiptir. Dekoratif ve tarihi özelliği olduğundan dolayı camilerde, binaların dış cephe giydirmelerinde vazgeçilmez tercihidir. Örnek olarak Ankara,İstanbul,Kayseri,Van,Kırıkkale,Kars,Niğde,Nevşehir ve Antalya bölgelerinde yoğunlukla kullanılmaktadır.Aynı zamanda Mucartalı ve Kalibreli(silimli) olarak kullanılabilmektedir.Tasarımcıların isteklerine uygun motif,resim,yazı ve figürler verilebilmektedir.
Sektörümüzde kaliteyi de her geçen gün artırarak kalıcı olmayı hedefleyen bir firma olma yolunda önemli aşamalar kaydettik. Bütün bu gelişim sürecinde amacımız Anadolu Limra Taşının kalitesini her kesime duyurmak, Türk mimarisinin muhteşem dokusunu taşa yansıtmak, istihdam oluşturmak ve nihayetinde Türk ekonomisine katkıda bulunmak olmuştur. Bu güzel amaçlara ulaşmak için 2010 Yılında Karalar köyü Şefaatli / YOZGAT ilinde ARITAŞ GRUP MADENCİLİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ olarak üretim tesisi ve ocağı açılmış olup, merkezi Gölbaşı / ANKARA' dır.
Şirketimiz maden sektöründe gerekli bilgi ve beceriye sahip olmakla birlikte 1980’li yıllardan bugüne sektörde adından söz ettirmektedir. Ayriyeten şirketimiz andezit madeninde de Gölbaşı / ANKARA ilçesinde ocak ve işletme tesisi alanında ÖZ AKTAŞ ANDEZİT MADENCİLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ olarak çalışmaya devam etmektedir.
Şafak Mahallesi 832.Sokak No:18/23 Gölbaşı / ANKARA
Tel:0312 484 27 87 -0312 484 30 18
Fax:0312 484 81 78
E-mail: aritasmadencilik@gmail.com
http://www.aritasgrup.com.tr