Business Type:Natural Stone, Stone Service

Established:Mar 31,2004

Total No.Employees:11 ~ 50 People

Main Products:Limestone Tiles-Južina, Burin, Levant, Limestone Slabs-Južina, Burin, Levant, , Limestone For Wall Clading, Limestone For Wall Building, Limestone-Irregular Tiles, Limestone -Rustically Irregular Tiles

Company Description

Company Kamen Benkovac is quarry owner,producers and exporter of Croatian natural limestone.Stone is known for its specific light orange and beige color, can be used horizontally and vertically. If you like Mediterranean this stone is  created for you.

Kamen Benkovac, kao društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano je 1995. godine, s glavnim djelatnostima eksploatacije, obrade i prodaje prirodnog ukrasnog kamena i kamena za gradnju. Firma je u privatnom obiteljskom vlasništvu, sa sjedištem u Gradu Benkovcu.
Iskustvo i tradicija
Benkovački kraj poznat je po desetljećima dugoj tradiciji te iskustvu branja i oplemenivanju prirodnog pločastog kamena, prema kojem se odnosi sa ljubavlju i poštovanjem.
Široka paleta proizvoda i usluga
Uslijed promjene trendova i stalnom željom za inovacijama, s vremenom smo se orijentirali i na obradu blokovskog kamena s područja cijele Dalmacije i Istre. To je učinilo naš proizvodni asortiman širokom paletom različitih materijala, boja i obrada koje zadovoljavaju želje svakog kupca. Redovito pratimo trendove u arhitekturi i građevinarstvu te u skladu s tim ulažemo napore u stvaranju novih, visokokvalitetnih prozvoda. Svakom kupcu pristupamo individalno u stvaranju prikladnog i poželjnog idejnog rješenja.
Rast i razvoj tvrtke
Možemo se pohvaliti uspješnom distribucijom svojih proizvoda diljem Europske Unije, ali i izvan nje, poglavito Japana, Australije i Rusije. Posljedica je to stalnog ulaganja u rast i razvoj tvrtke, tehnologiju i poglavito ljudske potencijale. Ulaganjem u marketing i istraživanje tržišta nastavili smo s prodorom na nova tržišta. Rado smo posjećeni izlagači na međunarodnim specijaliziranim sajmovima kamena na kojima smo izgradili reputaciju poželjnog partnera europskim i nekim prekomorskim zemljama, kao što su SAD i Kanada.
Kamen Benkovac d.o.o. posluje kao suvremena, tržišno orijentirana kompanija. Sa svojih prosječno 20 zaposlenika godišnje organizacijski je podijeljena na sektore proizvodnje, prodaje, marketinga, ljudskih potencijala i financija, čija je glavna zaduženost izgradnja i razvoj respektabilne i snažne tvrtke u industriji kamena. Svjesni važnosti ljudskog potencijala kao ključnog čimbenika za uspješnost, ulažemo u njihov razvoj i gradimo timski pristup rješavanju ključnih problema. Svoje poslovanje razvijamo uz primjenu etičkih načela i odgovornog odnosa prema sredini u kojoj poslujemo.